Història de la Casa

La casa actual, la primera referència documental que tenim data del 1829, en origen constava de 3 vivendes de diferents famílies: Can Titan, Can Polit i Can Manel Sileta. Josep-Joan Piquer i Jover, propietari fins la seva mort, l’any 1985, va anar adquirint les cases de mica en mica delerós de tenir vistes sobre el monestir i zona ajardinada davant i darrere de la casa.

Josep- Joan Piquer fou un personatge il·lustre, dedicat professionalment a la pedagogia, en l’especialitat de protecció de menors, i apassionat de la història i de la vida monacal. Fou investigador i historiador del que era la seva terra d’adopció: els pobles de la Vall del Corb, principalment Vallbona de les Monges i el monestir cistercenc de Santa Maria. Josep-Joan Piquer va donar forma, personalment, a la casa tal com és hores d’ara, ocupant-se de detalls significatius com el disseny de la forja, present a tot l’edifici.

No serà del tot agosarat veure en les formes de la façana oest de la casa la petjada de la seva passió pel monestir de Vallbona.

L’edifici consta de tres plantes, amb una superfície aproximada de 600 m2 i amb dos jardins. Un orientat a l’est, amb ombra a l’estiu i l’altre orientat a l’oest amb bon sol a l’hivern. Destaca l’amplitud de les estances i la noblessa de la seva construcció.